Probthemes.com

Katkılarıyla

9 Haziran 2014 Pazartesi

Röportaj | Aygün Özipek

Dünya Kupası'nın başlamasına sayılı günler kala biz de bu heyecanı hep beraber yaşayacağımız sürpriz isimlerle röportaj yapmaya devam ediyoruz. İlk olarak Star Gazetesi Fenerbahçe Muhabiri, aynı zamanda TSYD İstanbul Şube Asbaşkanı Aygun Özipek abimizle güzel bir röportaj gerçekleştirdik. Keyifli okumalar :)





1-Sizce 2014 Dünya Kupası'nın favorisi kim ? Neden favori ?
Birçok ülke Dünya Kupası'nı kazanabilir güce sahiptir. Almanya, Brezilya ve Arjantin turnuvanın en iyi takımları arasında yer almaktadır. Brezilyanın kendi evinde oynayacak olması onlar için büyük avantaj sağlayacaktır. Bu turnuvada Güney Amerika takımları avantajlı olacaklardır. Çünkü ülkeler kendilerini evlerinde oynuyor gibi hissedecekler..Afrika'dan da güçlü takımlar var. Turnuvayı onlar da zorlayacaktır. İyi bir Dünya Kupası geçecektir diye düşünüyorum. 2014 Dünya Kupasını ünlü yatırım bankaları dünya kupasını kim kazanır diye tahminler bile yapmaya başladı. Goldman Sachs ekonomistleri şampiyon Brezilya olacak derken, İNG Ekonomistleri Marten van Garderen ile Ian Bright farkı bir tahminde bulundular ve İspanya şampiyon olacak dediler. Benim de favori takımın Brezilyadır..



2-Bu turnuvanın sizce sürpriz takımı hangi takım olur ?
Otoritelerin büyük kısmı Dünya Kupasında Belçikayı sürpriz yapacak takım olarak gösteriyor. Ben de Belçika'dan sürpriz bekliyorum. Hangi takımın şampiyon olacağını şimdiden söylemek çok zor olsa da bence yarı finale kalan dört takımdan üçü Güney Amerika’dan olacak.



3- Gol kralı sizce kim olur ?
Dünya Kupasında kendi kulüp takımlarında çok başarılı maçlar çıkartan bir çok isim forma giyecek. Cristiano Ronaldo (Portekiz)Lionel Messi (Arjantin) Luis Suarez (Uruguay) Diego Costa (İspanya) Neymar da Silva Santos (Brezilya) Robin van Persie (Hollanda) Mario Balotelli (İtalya) Romelu Lukaku (Belçika) Daniel Sturridge (İngiltere) Karim Benzema (Fransa) Miroslav Klose (Almanya) ilk etapta sayılan isimler. Gol kralı kim olur sorusuna ilk etapta vereceğim cevap Ronaldo ile Messi arasında geçer gibime geliyor. Favorim Cristiano Ronaldo



4- Ölüm grubu olan İngiltere, İtalya, Uruguay ve Kosta Rika'nın bulunduğu grup hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Dünya Kupası’nın en zor maçlarına, D Grubu da ev sahipliği yapacak. İtalya, Uruguay, İngiltere zirve için karşı karşıya gelecek. Grubun diğer takımı Kosta Rika’ya ise bu devlerin arasında pek de şans verilmiyor. Bu gruptaki maçların çok çekişmeli geçmesini bekliyorum. İngiltere ve Uruguay bu grubun en iyi ve hazır takımları.

5- Ülkemizi Dünya Kupası'nda temsil edecek olan Cüneyt Çakır hakkında ne düşünüyorsunuz ? Final maçı yönetebilir mi ?
Cüneyt hocanın ülkemizde yönettiği maçlardaki performansı ile yurt dışındaki performansını ayrı değerlendirirsek ben içeride kendisini çok başarılı bulmadığımı belirtmek isterim. Yönettiği Avrupa maçlarında bir iki maç hariç çok iyi performanslar gösteremedi. Kendine aşırı güvendiği ve hata yapmam dediği için maçlarda bariz hatalar yapıyor. Ama genede Dünya kupasında ondan iyi bir performans bekliyorum. Final maçı yönetmesini isteriz ama çok zor gibi gözüküyor. 



6- Şu ana kadar unutamadığınız Dünya Kupası hangisiydi ?
"Tanrı'nın Eli" 1986 Dünya Kupası bence unutulmazlar arasında ilk sıradadır. Meksika'da düzenlenen 1986 Dünya Kupası'nın unutulmaz maçı tartışmasız Arjantin ile İngiltere arasında oynandı. Arjantin efsane oyuncu Diego Armando Maradona'nın 'Tanrı'nın eli' olarak yorumladığı golüyle Ada ekibi karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Bu golden dört dakika sonra Maradona bir kez daha sahneye çıktı. Efsane oyuncu, yarı sahasından aldığı topla, neredeyse tüm İngiliz oyuncuları çalımlayarak ceza sahasına kadar girip, son olarak da kaleci Shilton'ı geçerek topu ağlara göndermişti. Arjantin daha sonra yarı finalde, Belçika'yı 2-0, finalde de Batı Almanya'yı 3-2 mağlup ederek kupaya uzanmıştı. 



7- Dünya Kupası'nda yer almayan veya sakat oyunculardan hangisini daha çok izlemek isterdiniz ?
Futbolun en büyük yıldızları olmalarına rağmen ya milli takımları yüzünden ya da sakatlıklar nedeniyle Dünya Kupası'nda forma giyemeyen bir çok yıldız ismi bu Dünya Kupasında göremeyeceğiz. Arda Turan, George Best, Ryan Giggs, George Weah, Alfredo Di Stéfano ve Jari LitmanenAaron RamseyZlatan Ibrahimovic gibi isimleri izleyememek bence üzücü.



 8- Brezilya'daki siyasi olaylar Dünya Kupası'nın önüne geçer mi ?

Ülkeyi yönetenlerin buna taviz vereceğini sanmıyorum. Ama yaşanan olaylarıda asla tasvip etmiyorum. Dünya Kupasının başlamasına çok az zaman kala hala sokaklarda olayların olması futbol adına hiç hoş değil. 
Ülke yönetimi gerekli tedbirleri en üst seviyede mutlaka almalı. Çünkü burada yaşanacak olaylar ülkenin spordaki geleceğinide gölge düşürecektir. İlerki dönemlerde organizasyonların buraya verilmesini zorlaştıracaktır.




Bizlerle röportaj yaptığınız için çok teşekkür ederiz. Hayatınızda, kariyerinizde başarılar dilerim. İyi günler...
Sağolun, sizlere de iyi günler.

Röportajı yapan : Uğur Sever (https://twitter.com/Comandante__10)
Röportajı veren : Aygün Özipek (https://twitter.com/aygunozipek)

0 yorum:

Yorum Gönder