Probthemes.com

Katkılarıyla

29 Haziran 2014 Pazar

James (Hames) Attı, Tur Geldi

İkinci turun ilk gününü Güney Amerikalıların birbirlerini saf dışı ederek yollarına devam etmesine tanık olarak geçirdik. Bir dönemin en iyi Güney Amerika takımı olan Uruguay, önümüzdeki dönemin en iyi Güney Amerika takımı olmaya aday olan Kolombiya'ya 2-0 yenilerek Dünya Kupası'na veda etti.



James, Ceyms, Hames... Ne derseniz diyin farketmez. Çünkü James Rodriguez hali hazırda 2014 Dünya Kupası'na damgasını vurmuş durumda. Kolombiya'yı sırtladı götürüyor. Golleri kadar oyunuyla da parlıyor. Kolombiya'nın iki golü de birbirinden güzel. Daha doğrusu James Rodriguez'in demek lazım. İlk golü turnuvada şu ana kadar atılmış en güzel gol belki de. İkinci gol ise turnuvada şu ana kadar hazırlanış olarak en güzel golü.





Bu kadar güzellemeden sonra maça dair de bir şeyler yazmak lazım. Maçta bütün kontrol Kolombiya'nın elindeydi. Dinamik, mücadeleci, direk kaleyi düşünen oyun anlayışları ile oyuna hükmeden taraf oldular. Skor 2-0 olduktan sonra son bir umutla Uruguay'ın yüklenmesi dışında oyunun ve topun kontrolünü elinde tutan taraf Kolombiya'ydı.



Uruguay demişken bir parantez açmak lazım. Suarez yoksa Uruguay yok. Cavani turnuvaya başlayamadan turnuvayı bitirdi diyebiliriz. Tam bir hayalkırıklığı idi. Ve ne yazık ki 2010 Dünya Kupası'na neredeyse tek başına hükmeden, yaşayan efsane Diego Forlan döneminin de sona erdiğine dün akşam tanık olduk.



Uruguay adına Kolombiya maçında öne çıkan isim ise Christian Rodriguez oldu. Rodriguez çok efor sarfetti skorun değişmesi için, hatta bu değişime de yaklaştığı anlar da oldu ama sonucu değiştirecek hamleyi yapamadı.



Kolombiya'da ise Jame Rodriguez dışında Cuadrado, Armero ve son dilimde yaptığı kritik kurtarışla takımının son anlara baskı altında girmesinin önüne geçen Ospina göze batan isimlerdi



Kolombiya artık çeyrek finalde. Rakip Şili'yi zar zor eleyen Brezilya. İki takımın oynuna ve turnuva performansına baktığımız zaman Kolombiya rahat geçer diyebiliriz ama bu futbol ve ev sahibi şansı diye bir şey var.


Mustafa Uğur Karayılmaz (Makine Mühendisi)
Twitter : (https://twitter.com/uur11)

0 yorum:

Yorum Gönder