Probthemes.com

Katkılarıyla

30 Haziran 2014 Pazartesi

Kosta Rika - Yunanistan | Maç Değerlendirmesi


Ölüm grubu diye adlandırılan gruptan lider çıkmayı başaran Kosta Rika grubunu ikinci bitiren Yunanistan ile 2.tur maçında karşı karşıya geldi. Grubunda İtalya, İngiltere ve Uruguay ile oynayıp beklenmedik bir şekilde grubun süpriz takımı olan Kosta Rika grup maçlarında oynadığı 3 maçta da kendisine karşı hücüm yapan takımlar ile oynadı ve bu takımlara karşı başarılı olup grubundan lider çıkmayı başardı. Yunanistan kendilerine başarıyı getiren savunma oyunundan hala vazgeçebilmiş değil belki bu turnuvadan sonra onlarda artık yeni bir oyun sistemi üzerine yeni bir takım kurgusuna gidebilirler. Yunanistan’ın Samaras’a atılan uzun toplar ve çapraza gönderilen uzun paslar dışında başka bir hücüm varyasyonu yoktu adeta. Kosta Rika’nın en büyük dezavantajı rakibi Yunanistan’ın da savunma kurgusu üzerine kurulmuş bir takım olmasıydı ki neredeyse Ruiz’in gölüne kadar iki takımda birbirlerini beklediler. Maçın başında Kosta Rika her ne kadar bir daha baskın bir oyun sergilesede sonrasında Yunanistan oyuna dengeyi getirdi ve karşılıkla nadir gelişen pozisyonlar dışında maç durağan bir şekilde devam etti.Kosta Rika maça daha hızlı başladı. 5. dakikada Gamboa, 8. dakikada da Bolanos'un şutlarında top auta gitti. Kosta Rika’nın sağlam savunmasına karsı Yunanistan Fildişi Sahili maçında da gösterdikleri gibi, duran toplarda tehlikeli olmaya çalıştılar. Karşılaşmada kaleyi bulan ilk şut 28. dakikada Yunanistan'dan geldi. Karagounis'in uzak mesafeden şutunda top Kosta Rika kalecisi Navas'da kaldı.



52. dakikada Yunanistan savunmasının oyun konsantrasyonundan düşmesini iyi değerlendiren Ruiz çok estetik bir vuruşla topu Karnezis’in uzanamayacağı köşeye çok güzel bıraktı ve skoru 1-0 yaptı. Golden sonra hersey Kosta Rika’nın istediği şekilde ilerleyebilirdi sonuçta rakip Yunanistan hücüm yapmayı bilmiyordu fakat hücüm yapmak zorundaydı buna karşılık Kosta Rika ileride Campbell, Ruiz ve Bolanos ile bulacağı pozisyonları çok güzel değerlendirebilirdi. Oscar Duarte’nin 66. dakikada gördüğü kırmızı kart şüphesiz Kosta Rika için büyük dezavanaj yarattı. Rakibin 10 kişi kalmasından ve ileride sadece Campbell ile gol arayacak olmasından cesaretlenen Yunanistan son 25 dakika rakibin üstüne gitti. 75. dakikada Mitroglou ve Gekas anlaşmazlığı sonras mutlak gol şansını değerlendiremedi Yunanistan. Gol için 90+1’e kadar bekleyen Yunanistan Gekas’ın vuruşu sonrası Navas’dan seken topu tamamlayan Sokratis ile beraberliği yakaladı.

Uzatmalar ve Penaltılar



Uzatma dakikaları da Yunanistan’ın kontrolu altında oynandı. Kosta Rika 10 kişi kalmasınında yarattığı yorgunluk ile kendi sahasında rakibinin ataklarını bekledi. 94. dakikada Gekas’ın kafa vuruşundan yararlanamayan Yunanistan 100. dakikada ise serbest vuruş sonrası topla buluşan Gekas’ın ortaya çevirdiği topa Kosta Rika savunması müdahale edince şut şansı bulamadı. 112. dakikada az adamla yakalanan Kosta Rika savunması Mitroglou’nun pasına hareketlenen Lazaros’un vuruşuna kaleci Navas engel olunca maç seri penaltı atışlarına geçti.
Penaltılarda her iki takım da 3’er penaltı atışını gole cevirdi. 90+1’de Gekas’ın köşeye gönderdiği topu kaleci Navas çıkarttı ve avantaj Kosta Rika’ya geçti. Umana’nın vuruşu gol olunca Kosta Rika rakibini saf dışı bırakarak çeyrek finale yükselen takım oldu.

Kosta Rika'nın çeyrek finaldeki rakibi Hollanda.
Hollanda ile Kosta Rika cumartesi günü TSİ 23.00'de son çeyrek final maçında karşı karşıya gelecek.  
Yazan : Mehmetcan Aydın (https://twitter.com/mehmetcan_aydin)

0 yorum:

Yorum Gönder