Probthemes.com

Katkılarıyla

1 Temmuz 2014 Salı

Fransa - Nijerya | Maç Değerlendirmes

2014 Dünya Kupası son 16 mücadelesinde  E grubunu 7 puanla İsviçre,Ekvador ve Honduras'ın önünde bitiren Fransa ile F grubunu Arjantin'in ardından 4 puan ile gruptan çıkan Nijerya karşı karşıya geldi.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR:
Fransa'da Sakho sakatlığından dolayı forma giyemedi.

Nijerya'da ise eski Fenerbahçeli Joseph Yobo milli takımda 100.maçına çıkarak rekor kırdı.(Dünya Kupası'nda 10.maçı)
Nijerya 2014 Dünya Kupasında son 16'ya yükselen 2 Afrika takımından biri.

Nijerya daha önce Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselemedi.


MAÇ NOTLARI:

Fransa'nın yüksek fizik gücüne sahip Nijerya karşısında zorlanacağı düşünülüyordu üstüne Sakho'nun sakatlığıda eklenince Fransa Nijerya karşısında epey zorlandı.

İlk 15 dakika Nijerya ofansif bir oyun sergiledi ve özellikle Emenike ile gol aradı. Fransa rakip ceza alanına girmekte zorlandı. Nijerya baskısının sonucunda Emenike ile 19.dakika da bir gol buldu ancak gol ofsayt neticesi ile geçerlilik kazanmadı.

20.dakikadan sonra Nijerya atakları özellikle Fransa'nın sol kanadında yoğunlaştı.Bunun sebebi ise Benzema'nın o kanatta oynaması ve defansif yönde takımına destek vermemesiydi.

İlk 30 dakika rakibini zorlayan Nijerya'da fiziksel bir düşüş gözlenince Fransa bundan yararlandı ve bu dakikadan ilk yarı bitimine kadar Valbuena,Pogba,Debuchy,Matuidi,Benzema ile hem orta sahadan hem de  kanatlardan etkili ataklar geliştirdiler ancak golü bulamadılar ve ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıda 2 takımda karşılıklı ataklar gerçekleştirdi ancak bu ataklar tehlike yaratmadı.Maçta ilk sarı kart Matuidi'ye Onazi'ye yaptığı sert müdahalenin ardından çıktı. Nijerya'lı futbolcular kırmızı kart beklediler. Matuidi'nin müdahalesi sonrası Onazi sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı

Maçın devamında özellikle 50.dakikadan sonra Nijerya Emenike,Odemwingie ve Ahmed Musa ile özellikle kanatlardan etkili ataklar yaptılar.

Maçın 62.dakikasında Griezmann-Giroud değişikliği ile beraber Fransa adeta yeniden doğdu. Fransa'nın atakları arttı ve Nijerya orta sahasını çok rahat geçmeye başladılar. Maçın 69.dakikasında Benzema'nın vuruşunda top kaleciyi geçti ama top çizgiye gelmeden Moses topu çizgiden çıkardı. Bu dakikadan sonra Nijerya iyice maçtan koptu 

76.dakikada Cabaye'nin müthiş vuruşu direkte patladı.Dakika 80'e geldiğinde köşe vuruşu kazanan Fransa Valbuena'nın ortasında Enyeama'nın hatalı çıkışının yardımıyla Pogba ile golü buldu ve 1-0 öne geçti ve maçın kontrolünü tamamen kendi ellerine aldılar.Bu dakika sonrası oyunun kalan kısmının neredeyse tamamı Nijerya yarı sahasında geçti. Bu atakların sonucunda 90+2'de Valbuena'nın güzel ortasına Griezmann'da aynı güzellikle dokundu ve maç sonucunu belirledi.

Çeyrek Finale çıkan Fransa Almanya ile mücadele edecek

MAÇ SONRASI NOTLAR:

69.000 kapasiteli Estadio Nacional stadında Fransa Nijerya mücadelesini 67.852 biletli seyircinin izlediği açıklandı.

Bu maçta atılan 2 gol ile 2014 Dünya Kupasında atılan gol sayısı turnuva bitimine 11 maç kala 147'ye yükseldi.2010 Dünya Kupası'nda toplam gol sayısı 145'ti.

0 yorum:

Yorum Gönder